Eindfeest Medewerkers Bouwdorp Hazenkamp
Door Jan, 13 augustus 2012 
  .  
 

Video 1 op Youtube
Video 2 op Youtube
Video 3 op YoutubeNEC - Vitesse
Door Trudi, 10 mei 2012

Op weg naar het feestje................Marco Jansen speelt Nationale Finale Libre Hoofdklasse
Door Anja Jansen, 20 april 2012Na twee keer een tweede plek in districtsfinale en gewestelijke finale achter Riny Weemen, hadden wij geen rekening meer gehouden met een nationale finale. Na zondag 11 maart ook nog 4e te zijn geworden in de districtsfinale bandstoten 2e klasse, leek het PK-seizoen ten einde. Niets was echter minder waar. Riny Weemen bleek jaren geleden al landelijk te hebben gespeeld en mocht geen nationale finale spelen. Toen ook nog de winnaar van de districtsfinale niet werd toegelaten tot de gewestelijke finale bandstoten, kon Marco zelfs kiezen. Want deze beide finales waren in hetzelfde weekend. Een nationale finale in Alkmaar of een gewestelijke in Bergharen, eventueel zelfs met de fiets bereikbaar. Maar ja, een nationale finale: hoe vaak krijg je zo’n kans? Dus oppas geregeld voor de jongens, allebei een vrije dag genomen en op naar Alkmaar. Een mooie locatie en goede biljarts stonden op ons te wachten. De eerste wedstrijd moest Marco even in zijn spel komen. Ook zijn tegenstander had wat last van zenuwen. Helaas trok Marco net aan het laatste eind en strandde hij op 146 caramboles. De tweede partij was heel anders. Tegenstander Sander Gosseling had de partij in 3 beurten uit moeten maken. Gelukkig miste hij op 4 caramboles voor het einde en kreeg Marco de kans om nog iets terug te komen. Maar, meer dan 6 beurten werden het niet. Deze dag snel vergeten, lekker eten en goed uitrusten in het hotel. Na een heerlijk ontbijt op naar de tweede dag. Een dag om te presteren, want vader en schoonvader kwamen kijken en ook Hans en Jeannette. Helaas hebben zij moeten genieten van de andere spelers. Marco kwam ook deze dag totaal niet in zijn spel. De eerste wedstrijd ging nog redelijk. Tegen de uiteindelijke winnaar, haalde Marco in ieder geval nog de meeste beurten vergeleken met de andere tegenstanders. Bij de volgende partijden hielpen zelfs een jšgermeister, en nog een tweede, niet. Zondag nog 1 wedstrijd te gaan. Ook deze werd verloren, dus laatste. Maar: een mooie ervaring rijker, een gezellig weekend, lekker gegeten, een goed hotel en ook nog tijd voor elkaar. En 8e van Nederland, dat kan ook niet iedereen zeggen. Dus, volgend jaar nog maar een keer??? Van mij mag het. Hans en Jeannette, bedankt voor jullie komst en andere leden bedankt voor de belangstelling.Kaketoe PubQuiz April 2012
Door Jan, 10 april 2012

De tweede pubquiz van de Kaketoe overtrof de eerste. Met 61 deelnemers en een enorm gezellige sfeer, was de quiz een daverend succes. Het was zo druk dat zelfs de terrasstoelen naar binnen moesten worden gehaald om voldoende zitplaatsen te creŽren. Rob Voeten zette een pittige maar goede moeilijkheidsgraad neer en iedereen wist wel iets, maar niemand wist alles. De presentatie en snelheid waren perfect. De nieuwe geluidsinstallatie zorgde ervoor dat in ieder hoekje de vragen goed te verstaan waren. Richard hield alle standen razendsnel bij waardoor de uitslag, aan het einde van de quiz, binnen enkele minuten bekend was. Wellicht dat voor sommigen de leden van het winnende team onbekend zijn. Echter Robert, inmiddels met vriendin Henriette(Jet), en Vicky, inmiddels met echtgenoot Tue, zijn zeker geen vreemden. Robert biljart al vanaf zijn derde(ongeveer) bij de Kaketoe en is een huisvriend van Richard en Trudi. Vicky heeft haar hele studietijd bij de Kaketoe gewerkt en zat zelfs in het Kaketoe Cafť Volleybal team. Normaal mag een team uit maximaal vijf leden bestaan. Het winnende team bestond echter uit 7 leden omdat zowel Vicky als Jet zwanger zijn. Er zijn hierover tot nu toe geen klachten ontvangen maar het geeft te overdenken; Zijn zwangere vrouwen slimmer? De volgende pubquiz zal na de zomer worden gehouden.

Met dank aan Simone voor het nemen en plaatsen van de foto's. De foto's zijn
hier te bekijken. (Picasaweb link opent in nieuw venster)


v.l.n.r. Rober, Vicky, Maxwell, Jet en Tue
(Klik foto voor vergroting)


Vertrouwen sleutel tot succes Caramba
Door Joep van de Ven, 12 maart 2012

De bloemetjesjurk van Trudi was veelzeggend over de sfeer daags na het driebandenkampioenschap van Caramba (B1b). Vrolijk en opgewekt verwelkomden de supporters het winnende team. Ton, Berry, Huutje, Dick, Henk, Chris, Gerrit en Boudewijn, ze waren er allemaal. Het is ook al heel lang geleden dat een team in dit cafť een driebandentitel in de wacht wist te slepen.
Jarenlang zaten ze er dichtbij, maar steeds ging het op het eind mis. Nu dus niet. Zoals zo vaak draaide het ook hier weer om vertrouwen.
Ties (captain): “De eerste helft viel wat tegen. Pas eind vorig jaar, na het succes tegen de Kaketoe, kregen we moed, energie en vertrouwen. Zonder het met elkaar te bespreken voelden we dat het dit keer tijd was om door te pakken!”
Dat het vertrouwen groot was, bleek ook in de laatste wedstrijd, waar zeven punten nodig waren om de titel te pakken. Het werd een snelle 9-0 tegen Renkum.
Theo: “OK, Renkum kwam niet in de sterkste opstelling, maar dat maakt in de moderne sport niet zo veel meer uit. We voelden direct dat het zou gaan lukken. We voelden ons zeker, wat ook bleek uit het tempo van de wedstrijd. Een uur eerder klaar dan die snelle jongens van de Kaketoe!”
Caramba krijgt het niet cadeau. Elke vrijdagmiddag trainen. Ook voor de vervolgwedstrijden staat flink wat oefening op het programma. Zo is er de vriendschappelijke wedstrijd in Breda, waar het team de Nijmeegse biljartsport zal promoten. Spectaculair is het gerucht dat er ook belangstelling is vanuit Turkije, waar het team van Semih Sayginer Caramba 2 zou willen ontvangen.
Joep: “Nou, dat zijn wel hele sterke spelers, hoor. Die wedstrijd komt misschien nog wat te vroeg.”Marco Jansen 2e bij Gewestelijke Finale Libre Hoofdklasse
Door Anja Jansen, 7 maart 2012

Zaterdag 3 en zondag 4 maart vond bij OGC in Cuijk de gewestelijke finale Libre Hoofdklasse plaats. Er waren 6 deelnemers, waaronder Marco Jansen.
Het begin was stroef. Marco kwam in de eerste partij niet in zijn spel en verloor van de latere kampioen Rini Weemen. Gelukkig ging het in de tweede wedstrijd beter en waren de eerste wedstrijdpunten binnen.
Na vervolgens twee wedstrijdrondes rust te hebben gehad, moest de derde en laatste wedstrijd van zaterdag gespeeld worden. Toen ik binnenkwam en de stand zag: 30 voor Marco en 90 voor Hans van Reem, zag ik de bui al hangen. Marco was echter net bezig met een serie, die uiteindelijk stopte bij 30. Dus dat zag er alweer wat beter uit. Na nog een serie van 36, was de stand weer gelijk en uiteindelijk wist Marco de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een mooie afsluiting van de eerste wedstrijddag en een voorlopig derde plek.
Zondag werd gestart tegen de koploper Don van der Wiel. Deze was zaterdag al de weg kwijt, omdat hij zich had verslapen. Maar zondag was hij op het biljart de weg kwijt. Ook bij Marco duurde het een beurt of 10, voordat hij weer in het spel zat, maar met een serie van 65 en een moyenne van uiteindelijk 10, was de derde partij binnen. Omdat Rini Weemen ondertussen in 5 (!) beurten, ook zijn wedstrijd had gewonnen, kwam een tweede plaats in zicht. Hiervoor moest Marco zelf winnen van Theo v.d. Wetering en Rini van Don. Het was voor Marco hard werken, die laatste wedstrijd, maar in 21 beurten, was de winst toch binnen.
Zoals gezegd was Don zondag echt de weg kwijt, en had Rini geen problemen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zilver dus! Een prachtige prestatie. Hopelijk kan dit volgend weekend geŽvenaard worden bij de districtsfinale bandstoten tweede klasse.


Rini Hofman Kampioen van Emmaus
Door Trudie, 27 Februari 2012

Sinds enkele jaren is Rini ook lid van de seniorenvereniging
Emmaus die iedere dinsdag en woensdagmiddag in de Kaketoe
spelen. Met veel fanatisme kwam hij de club binnen wat voor
enkele leden wel even wennen was. Met zijn goedbedoelde
technische biljartopmerkingen erbij een aanwinst voor Emmaus.
En dan nu eindelijk de bekroning: Na bijna een jaar strijden tegen
17 andere leden is Rini Kampioen geworden van de club.
Met slechts 1 punt verschil met de nummer 2 een zeer spannende
ontknoping. Dus nu is onze Kaketoe-ridder ook al gehuldigd buiten
de KNBB om. Rini van harte proficiat met dit behaalde resultaat.
Overbodig om te vermelden dat hij met volle teugen van dit kampioenschap geniet.Grote Prijs van Nijmegen daverend succes
Door Jan Valk, 30 December 2011

De Grote Prijs van Nijmegen 2011 is gewonnen door Dave van Geel. Hartelijk gefeliciteerd Dave.De belangstelling was als vanouds. Volle tribunes, bezette staanplaatsen en geen krukken vrij aan de bar. Mensen die een dagje niet konden komen, bekeken veelal de internetuitzending.


Behalve het prachtige biljartspel op de tafels, ontvouwde zich een ander talent; Theo Willems bleek de grote nieuwe aanwinst van dit jaar. Zijn kundige commentaar en gortdroge humor hielden zelfs de kijkers aan de beeldbuis gekluisterd als er niet in beeld gespeeld werd.


Vele foto's door Chris van Oeffelt op de
website van Chris.
Uitgebreide uitslagen in excel-stijl
hier


Foto's van kerstavond 2011 bij de Kaketoe
Door Edwin en Simone

Klik voor alle fotos (Link naar Picasaweb van Google)


Driebanden David tegen Goliath, Caramba-2 / Kaketoe-1
Door Joep v d Ven, 10 November 2011

Trillende knieŽn en een unheimlich gevoel; het grote team van de Kaketoe komt weer langs. Wekenlang zijn we opgenaaid door de grote mannen, die niet kunnen verliezen en fier de ranglijst aanvoeren. Nummer 1 is Ruudje, die met 23 van de 24 mogelijke punten, de best scorende speler is. Twee is Peter, die zelfs met klotsen en ketsen gemakkelijk 0,8 op tafel legt. En drie is Richard, die zo lang gedrukt heeft, dat hij ook niet meer kan verliezen. De ere-divisionist Martien zit op de reservebank….

Ik hoef u hopelijk toch niet uit te leggen hoe groot de mond voor de wedstrijd was. Het nietige Caramba (8-0 verlies tegen de Kuul) zou het volgende slachtoffer zijn. In een gevoel van onaantastbaarheid meenden ze een tweederangsteam te moeten sturen. Peter gaf helemaal geen reden op verhindering, en Richard moest babysitten. Met als gevolg dat ze op kwamen draven met Martien, Ruudje en Hans.

De wedstrijd speelde zich af in een sfeervolle ambiance met drie betalende toeschouwers. Richard kwam ook nog even kijken en Lisa verwende ons met lekkere pindanootjes.
Het begon geheel volgens verwachting. Ruudje wist wel raad met al die mooie aanvangsstootjes, en met een konijntje hier en een konijntje daar liep hij al snel uit. Toch ging het net verkeerd. Joep maakte vrij onverwacht uit, en Ruudje miste het gelijke spel in de nabeurt op de laatste carambole: 3-1. Daarna Hans, wiens hart nou eenmaal niet bij het driebanden ligt. Het liep ook niet. Met de winst van Ties kwamen we zowaar in een gewonnen positie: 6-1. En dat, terwijl het geheime wapen nog moest beginnen.

Theo drinkt niet. Geen alcohol althans. Hij kan er wel eens moe van worden, maar meestal begint hij zijn laatste wedstrijd fitter dan de tegenstander. Martien zou best wel eens een paar biertjes gedronken kunnen hebben. In ieder geval speelde hij minder goed dan doorgaands, hoewel je dat met 1,8 gemiddeld eigenlijk niet mag zeggen. Maar Theo sleepte de laatste drie punten in de wacht: 9-2 en een nieuwe koploper. Niet eens trots, gewoon….
We hebben er heel bescheiden een biertje op gedronken. Alleen Theo niet.


PubQuiz 2011
Door Jan Valk, 30 Oktober 2011

De eerste Kaketoe quiz sinds 15 jaar in de Kaketoe was een daverend succes. In de door Rob Voeten en Richard van Voorst georganiseerde Pub-Quiz streden 9 teams om de wisselbokaal. De vragen varieerde van het herkennen van muziekfragmenten tot het uitleggen van moeilijke fobieŽn. Veel variatie in onderwerpen en moeilijkheidsgraad. Een pauze met buffet en een gezellige maar zeker ook competitieve sfeer vervolmaakte de uitstekende presentatie door Rob. Hoewel ze zelf schatte dat ze vierde of vijfde zouden worden, won het team "De Kings". Overigens met slechts 5 punten verschil van de nummer twee. Zeer zeker voor herhaling vatbaar.

Met dank aan Simone voor het maken van de foto's.
Alle foto's in zip archief hier
downloaden.


Lustrum B.V. Kaketoe ‘80
Door Marian Ockers, 17 September 2011

Zaterdag 17 september 2011: een verlaat lustrum, want de biljartvereniging bestaat 31 jaar in plaats van 30 jaar. Maakt niet uit, we gaan er gewoon een leuke avond van maken. Vanaf 18.00 uur kwamen de eerste mensen binnen druppelen. Dave Christiani zou om 19.00 uur een biljartdemonstratie geven, maar dat werd 19.30 uur, het lukte hem niet om er eerder te zijn. Iedereen stond gezellig met elkaar te praten, slechts een enkeling ging er in eerste instantie voor zitten om naar de demonstratie te kijken. Maar wat Dave liet zien was geweldig en al heel snel raakten veel meer aanwezigen geboeid. Dit was kunststoten! Zo om me heen hoorde ik spelers fantaseren dat ze dat ook gingen leren om tegenstanders te kunnen imponeren. Dat wordt vele uren oefenen!

Na ruim een half uur werd de demonstratie onderbroken voor de barbecue. Mals vlees, mooie en lekkere salades en allerlei verschillende sauzen. Smullen dus. Chantal, de vrouw van Maicol, grilde het vlees. Onvermoeibaar stond ze buiten bij de barbecue, terwijl wij binnen aten. Vlees gaar, in de schaal, en meteen iets nieuws op de grill. Heb je zelf nog wel wat gegeten, Chantal, want er stond bijna steeds een lange rij om weer wat anders uit te proberen. In ieder geval was het gezellig, lekker eten en lekker kletsen.

Daarna ging Dave verder met de demonstratie, die steeds meer toeschouwers trok. Na de demonstratie vroeg hij wie er met hem een potje driebanden wilde spelen. Maicol ging als eerste. Was een leuke partij, maar ik moet bekennen dat ik toch het meest genoot van alle opmerkingen en ‘toejuichingen’uit het publiek. Kreeg niet de indruk dat ze een favoriet hadden, de ene keer was Dave het helemaal, even later was dat Maicol. Na Maicol werd Ruudje door het publiek uitgedaagd om tegen Dave te biljarten. Ruudje was helemaal in de mood, mede omdat het bier hem goed smaakte. Na elke carambole die hij maakte gingen zijn armen in de lucht: kom maar op met dat applaus. Ook deze partij had, naast mooie caramboles, tevens een hoge amusementswaarde.

Hierna werd een foto gemaakt met de aanwezige Kaketoeleden en daarna vroeg Trudi even het woord. Zij overhandigde Chantal een mooie bos bloemen, omdat zij zoveel voor het slagen van deze avond heeft gedaan. Bedankt Chantal!

Daarna bleven een aantal biljarters bij Dave staan om wat te kijken, om een stoot die Dave liet zien zelf te maken, etc. De bedoeling was dat degenen die niet zo geÔnteresseerd zijn in biljarten in groepjes gingen vlotbruggen en sjoelen. Tenslotte had Chantal voor de winnaars mooie cadeaus gekocht. Maar niemand voelde daar veel voor, waarom, ze hadden het zo ook naar hun zin. Met zijn drieŽn zijn Trudi, Rikie en ik toen maar begonnen met vlotbruggen. De som van 3x stoten was de eindscore. En ineens kwam de een na de ander naar achteren om ook mee te doen. Leuk. Je kunt er absoluut niet van aan wie gaat winnen, iemand die nog nooit gebiljart heeft, heeft evenveel kans als een goede biljarter. En de betere biljarters waren sportief genoeg om niet te laten zien dat ze stevig baalden omdat ze er met vlotbruggen weinig van terecht brachten. Uiteindelijk werd wel een sterke biljarter, Ruudje, de winnaar. Daarna nog met een aantal mensen gesjoeld, waarbij Johan van ’t Hof de winnaar werd.

Al met al was het een gezellige avond. Iedereen heeft zich voor zover ik dat heb gezien prima geamuseerd. En dat was tenslotte de bedoeling.Geert Janssen Kaderkampioen van Nijmegen in de Kaketoe.
5 September 2011

Afgelopen weekend hebben 21 kadristen gestreden om de titel Kaderkampioen van Nijmegen. De Kaketoe-leden Theo Derksen en Ricardo de Wit hadden zich ondanks goed spel niet geplaatst voor de halve finale. Wel Geert Willems speelde deze halve finale maar verloor deze in 5 beurten.
De wisselbokaal:
Met dank aan Cees Selten die in zijn schuurtje en na veel rekenwerk deze mooie kaderbak heeft ontworpen. Geert Janssen mocht deze en de felbegeerde Kaketoe na een heel mooi biljartweekend in ontvangst nemen. 
Augustus 2011 tot Juli 2012


Meer meegemaakt:

Augustus 2013 t/m Juli 2014

Augustus 2012 t/m Juli 2013

Augustus 2011 t/m Juli 2012

Augustus 2010 t/m Juli 2011

.Jan. 2010 t/m Augustus 2010GPN December 2012
GPN December 2011
GPN December 2010
GPN December 2009

Heb je nog Kaketoe verhalen, foto's of zelfs filmpjes van vroeger? Laat het even weten aan Trudi of Jan.
  Terug naar boven    

--