Kaketoe B1 driebanden teambuilding dag
2 Juli 2011


Onder leiding van de zeewaardige kapitein Rini Hofman voer het driebanden team een dag over de Maas. Deze teambuilding dag had tot doel Martin v.d. Spoel, Peter Tils, Hans Lammers, Ruud Willemsen en Richard van Voorst nog beter op één lijn te krijgen. Mede door het prachtige weer en de versnaperingen aan boord lukte dit prima.Onderlinge Kaketoe'80
28 Juni 2011

De einduitslagen van de onderlinge wedstrijden in De Kaketoe.

Klik de afbeelding voor een leesbare vergroting.
of
uitslagonderling.doc (Word) of uitslagonderling.pdf (Pdf)


Kampioen koppeltoernooi 2011
31 Mei 2011

Theo Willems en Joep v.d. Ven hebben afgelopen weekend
het 3-banden klein toernooi bij Cafe Huisman gewonnen.
Proficiat.


Karaokeavond oorverdovend succes
9 april 2011

Er werd veelvuldig vals en hard gezongen zoals dat moet op zo'n avond.VVV - NEC 1-4 reden voor een feestje


Ricardo Nederlands Kampioen 3 banden 2e klas (jeugd)
Door Hanneke de Wit, 10 april 2011

Ik, als trotse toeschouwer/vriendin mag laten weten dat onze Ricardo dit weekend weer heeft laten zien hoe goed hij kan biljarten. Je wordt tenslotte niet zomaar Nederlands Kampioen 3 banden 2e klas van de jeugd. Hij heeft afgelopen weekend erg zijn best moeten doen om deze plek te krijgen op het podium. Zaterdag heeft Ricardo de eerste ronde tegen Naveen Idallal gespeeld. Het leek er in eerste instantie op dat de partij erg gelijk op ging. Maar uiteindelijk trok Ricardo aan het langste eind en beëindigde de partij als eerste maar Naveen gaf niet op en maakte in de gelijkmakende beurt 3 van de 4 te maken caramboles. Helaas een teleurstelling voor Naveen en 2 punten voor Ricardo. In de 2e en 3e ronde won Ricardo beide partijen van John Eijskoot en Kevin Voermans. Ricardo, Luke en Kay hebben zaterdag alle partijen gewonnen en dus 6 punten behaald. Zij gingen zondag spelen voor de 1e,2e en 3e plek op het podium. Ricardo speelde zondag zijn eerste partij tegen Luke. Met 14 tegen 4 in 15 beurten ging het de goede kant op. Daarna gaat het allemaal wat moeizamer maar Ricardo gaf niet op en won de partij met 25-15 in 38 beurten. Dan begint de finale tussen Ricardo en Kay. Alles staat op het spel want als Kay deze partij wint is zijn broer Luke kampioen want dan hebben ze alle drie 8 punten. Want Luke heeft het hoogste gemiddelde. De finale is ontzettend spannend Kay neemt een voorsprong met 13-6 maar Ricardo maakt een serie van 6 en is snel weer bij. Zo gaat het om en om richting de 25 caramboles. Bij 27 beurten is het zelfs 16-16 allemaal erg spannend want het gaat van 17-17 naar 18-18 en dan schiet Ricardo door en maakt in 42 beurten 25 caramboles en word Nederlands Kampioen 3 banden 2e klas van de jeugd.

1e: Ricardo de Wit
2e: Luke Arends
3e: Kay Arends


Gewestelijke finale bandstoten 2e klasse in Oss
Door Anja Jansen, 10 april 2011

Na een 4e plek bij de districtsfinale hadden wij niet meer gerekend op een gewestelijke finale. Omdat er vanuit het district geen Veluwezoom geen vervanger was voor de speler die had afgemeld en ook de 3e uit ons district niet kon, kreeg Marco alsnog de kans om naar het gewest te gaan. Vrijdagavond begon de finale met een wedstrijd tegen Henk Bulte, een bekende tegenstander. Henk kwam absoluut niet in het spel en Marco won de wedstrijd in 24 beurten. De tweede wedstrijd was tegen H. Merx. Helaas lukte het niet, deze partij te winnen. Zaterdag begon goed met twee winstpartijen. De derde partij van die dag was tegen John Zeelen, de kampioen van ons district. Helaas lukte het niet deze partij te winnen. Zondag ging de eerste partij verloren tegen de latere winnaar A. Kwaks. Gelukkig haalde Marco in de laatste wedstrijd, aangemoedigd door Johan Poelen, nog een gelijkspel uit de strijd en werd de 4e plaats behouden. Een mooi resultaat.

Totaaluitslag:
1. A. Kwaks
2. J. Zeelen
3. H. Merx
4. M. Jansen
5. W. Vissers
6. R. van Loosbroek
7. R. van Rijswijk
8. H. Bulte


DEMONSTRATIE Dick Jaspers, Dinsdag 26 april 2011
in Café ’t Dorstige Hert te Escharen
Ingezonden door Theo Derksen, 2 april 2011

Biljartvereniging ’t Dorstige Hert uit Escharen organiseert op dinsdag 26 april 2011 een demonstratie avond met medewerking van meervoudig wereldkampioen Dick Japers. De avond zal rond 19.30 uur gaan starten en zal ongeveer 3-4 uur duren. Daarnaast zullen er nog wat activiteiten door de biljartvereniging worden georganiseerd. De zaal kan ongeveer 250 man publiek ontvangen dus moeten wij hier de grens trekken. De entree bedraagt € 10,00 waarbij u een toegangskaartje incl. 2 consumptiebonnen krijgt. In verband met de organisatie van de demonstratie en vol is vol kan alleen per e-mail opgegeven worden. Op basis van volgorde binnenkomst opgave wordt geselecteerd.
Opgeven voor het bijwonen demonstratie kan alleen via de e-mail tot uiterlijk dinsdag 19 april 2011 bij: denastoot@home.nl
Dit kan een contactpersoon zijn die meerdere personen opgeeft of een individueel persoon. Diegene die inschrijven na het maximum van 250 man publiek zullen helaas buiten de boot vallen. Iedereen zal hoe dan ook per e-mail bericht krijgen.


Districts finale 3 de klass 3 banden bij Zambomba 25–27 Maart
Door Rini Hofman, 17 april 2011

De Vrijdag vol goede moed aan de finale begonnen maar helaas beide verloren. De Zaterdag toch weer vol goede moed begonnen en het was nu stukken beter. Alle 3 de wedstrijden gewonnen.
De Zondag de laatste 2 wedstrijden helaas 1 gewonnen en 1 verloren wat mij de 3 de plek opleverde. Ik ben nu reservespeler voor het gewest dus nog een kleine hoop.
Klik voor vergroting


Districtsfinale Bandstoten 2e klas
Door Trudie, 1 maart 2011

Afgelopen weekend is in de Kaketoe door 8 spelers gestreden om het Kampioenschap van het district Nijmegen in de spelsoort Bandstoten. Marco Jansen speler van de Kaketoe is als vierde geeindigd. Zijn beste partij: 75 caramboles in 10 beurten was tevens de beste partij van het hele weekend. Kampioen is Johnny Zeelen uit Cuijk geworden. Hoogste serie door Henk Bulte van 33. Toernooigemiddelde: 2,74


Gewestelijke finale libre hoofdklasse
Door Anja Jansen, 26 februari 2011

Afgelopen weekend vond de gewestelijke finale libre hoofdklasse plaats. Omdat Erwin de voorkeur gaf aan de landelijke voorwedstrijden driebanden groot, kreeg Marco voor het tweede jaar op rij, de mogelijkheid deel te nemen aan de gewestelijke finale.
Na een districtsfinale, die qua spel niet had opgeleverd, wat hij ervan had gehoopt en zelfs geleid had tot een halve D, dan nu een nieuwe kans. En die heeft Marco met beide handen aangegrepen.
De finale werd gespeeld in Boxtel, bij biljartvereniging ’t Ivoor, gezeteld in een oud fabriekspand. Buiten de biljartruimte moest je niet komen, want daar was het stervenskoud, maar in de zaal was het goed vertoeven. Marco was als 6e geplaatst en speelde zijn eerste partij tegen H. van de Laar, geplaatst met een moyenne van 15,5! Na in de eerste beurt al 49 caramboles om de oren te hebben gekregen, kon Marco toch aardig bijkomen. Helaas maakte Harm het met een mooie serie uit. Maar met een moyenne van bijna 10, was dat niet echt vervelend voor Marco. De tweede partij kon Marco wel naar zich toe trekken, met weer een moyenne van ruim 9. Mijn vader en ik als supporters genoten. En we waren dan ook vol vertrouwen voor de derde partij. Hierin speelde Marco tegen H. Vugts. Deze man had zijn eerste twee partijen dik verloren met een moyenne van resp. 2,5 en 4. Kat in het bakkie zou je zeggen. Nou, tot aan de 9e beurt was dat ook zo. Marco had al 91 caramboles en
H. Vughts pas 26. Maar wat er toen gebeurde, daar hadden we geen rekening mee gehouden. Ergens van boven was er iets over Vughts neergedaald en met een serie van 124(!) was de winst voor hem. Niet helemaal de afsluiting van de zaterdag, zoals we hadden gehoopt. Maar ja, er viel niets aan af te dingen. Zondag moest Marco alleen op pad. Maar ook toen kon hij zich goed staande houden. De vierde partij werd helaas weer verloren, maar dit was wel de beste partij van Marco, met een moyenne van 12,55. Gelukkig kon Marco de laatste partij nog winnend afsluiten. Met 4 punten betekende dit een mooie vierde plek en een eindmoyenne van 9,27. Hartstikke goed. De halve D weggewerkt (zeer ruim zelfs), dat geeft een goed gevoel. Dit alles met dank aan Erwin, die deze finale aan zich voorbij liet gaan.
Het was een mooi en leerzaam weekend. Als dit een voorbode is, dan moet komend weekend ook goed worden. Dan speelt Marco de districtsfinale bandstoten 2e klasse. Een thuiswedstrijd in de Kaketoe.


Kampioen Emmaus: Willy Huiskens
Door Trudie, 18 februari 2011

De spelers van de middagclub Emmaus in de Kaketoe hebben afgelopen woensdagmiddag hun nieuwe kampioen gehuldigd. Na maanden biljarten mag Willy Huiskens deze titel de komende tijd dragen. Hij heeft geweldige partijen gespeeld, oftewel er is echt "strijd"geleverd op het groene laken. Willy PROFICIAT.

Emmaus is een biljartclub die alleen een onderlinge competitie speelt op de dinsdag en woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Interesse in deze club? Vraag naar de mogelijkheden in de Kaketoe.Succes voor Kaketoespelers
Door: Erwin van den Hoogen, 24 januari 2011

Afgelopen weekend is de finale van de hoofdklasse libre gespeeld. Ik heb mijn vorig jaar in de schoot geworpen titel ter beschikking gesteld. Natuurlijk moesten dan de overige deelnemers wel hun best doen om deze van mij af te nemen.
Net als vorig jaar werd ook deze finale gespeeld met 5 personen. Helaas zijn er binnen ons district maar een beperkt aantal spelers die inschrijven voor deze PK. Toch zijn er, als ik in de bondgenoot kijk, genoeg spelers die het niveau aan zouden kunnen. Jammer. Misschien als aangesproken spelers dit lezen dat zij een deelname eens willen overwegen.
De finale van dit jaar is gespeeld bij Café West-end in de mooie biljartzaal. Zowel ik als 3 van mijn concurrenten begonnen allen vol goede moed aan de eerste ronde. Tja met z'n vijven dus iedere ronde was er een speler vrij. Volgens schema zou ik de laatste ronde vrij zijn. Omdat je dus een ronde moet stil zitten was het wel erg prettig dat de partijlengte met 30 caramboles is ingekort. Ik vind dat wel een hele positieve ontwikkeling. Als arbiter moet je er maar staan en partijen als deze zijn al best lang. Zeker dit weekeinde want echt lopen deed het bij niemand. Ik denk dat dit ook kwam omdat er wel enige aanpassing werd gevraagd van de spelers. Een bal moest goed ingezet worden want soms zat de rem er aardig op en kwam de bal niet waar die bedoeld was. Gelukkig hadden allen ermee te maken en de een ging er makkelijker mee om dan de ander.
Mark Vollaard kreeg de maat niet in zijn spel en moest uiteindelijk genoegen nemen met geen enkele winstpartij en was dan ook vijfde geworden. Ook zijn gemiddelde van 6,30 was ver onder zijn kunnen. Mark kreeg geen controle over zijn spel en legde de ballen bijna het hele weekend achter elkaar. Het spel wordt er dan niet echt eenvoudiger op. Een missertje ligt dan al snel op de loer.
Arno van Lier kon terug zien op een uitstekende partij die hij in 9 beurten uit speelde. Dat was ook de beste partij die dit toernooi gespeeld is. Verder liep het niet zoals hij gewild had en meer dan een vierde plaats zat er dan ook niet in. Ondanks die ene partij kon ook Arno de ondergrens niet halen en moest hij genoegen nemen met een gemiddelde van 6,75.
Frans Lauret begon sterk en eindigde sterk. Frans begon met een halve degradatie en was na zijn eerste partij die hij in 14 beurten uitspeelde zeer tevreden. Ook de laatste partij was naar tevredenheid. Echter de tussen liggende partijen hadden al zoveel schade berokkend dat ook Frans niet aan de ondergrens geraakte. Hij kwam uiteindelijk uit op een gemiddelde van 6,47 en samen met twee gewonnen partijen goed voor een derde plaats. Teleurgesteld was Frans wel over zijn gemiddelde en daarmee samengaande degradatie. Om het toch positief te bekijken is hij volgend jaar een zekere titelkandidaat in de eerste klasse.
Marco Jansen, clubgenoot, was met het uiteindelijke resultaat, een regio afvaardiging, uitermate tevreden. Echter over zijn behaalde gemiddelde was Marco allerminst tevreden. Met een verliespartij en een gemiddelde van 6,27 was het uiteindelijk toch goed voor de tweede plaats. Gelukkig voor Marco dat de uiteindelijke kampioen andere biljartverplichtingen heeft en de regio aan zich voor bij laat gaan.
Tot slot de schrijver van dit stukje. Ik heb de laatste ronde met veel genoegen zitten kijken hoe de anderen gestreden hebben om de tweede plaats. Ik had daarvoor al mijn partijen in winst om gezet en heb daarmee mijn titel verdedigd. Ik ben al vele malen kampioen van het district geweest maar ik ben nog niet eerder 2 jaar op rij kampioen geweest in dezelfde klasse. Uiteindelijk was ik de enige die wel boven de ondergrens heb gespeeld al hield het niet over. Ik kon ook niet meer dan 7,40 uit mijn keu krijgen maar het was genoeg.
Misschien dat mijn tegenstanders ook eens wat driebandertjes moeten oefenen de avond voorafgaand aan deze finale. Of dit nu de doorslag heeft gegeven valt zeer te betwijfelen. Feit is wel dat voor de tweede jaar op rij de enige niet C1 speler met de titel gaat lopen. Ik denk dat mijn wat minder precieze speelwijze zeker aan dit resultaat heeft bijgedragen. Dit weekend was het voldoende. Volgend jaar de trilogie. Ik zal er dan mijn uiterste best voor doen. Dan weten de anderen het al vast. Kunnen ze al een beetje oefenen op wat ruimere spelpatronen.
Ik wil langs deze weg Marco veel succes wensen op de regio en hoop op een zeer positief resultaat.


Kampioenschap Gewest Midden Nederland
Door Trudie, 14 december 2010

Afgelopen weekend is in de Kaketoe de regiofinale Libre 2e klas gespeeld. De acht deelnemers streden om een plaats voor het Nederlands Kampioenschap. Zondagmiddag mocht Bart de Haas zich laten huldigen als kampioen en hij gaat dan ook naar de nationale finale. Opmerkelijk was het feit dat het hele weekend goed bezocht werd door het publiek, een opsteker voor de spelers. De arbitrage werd verzorgd door het arbiterscorps van het district Nijmegen

Grote Prijs van Nijmegen 2010
3-banden invitatietoernooi Gewonnen door Dave Christiani
Lees meer

Resultaten/uitslagen

Finale partij video's tussen Bongers en Christiani


Districtsfinale drie-banden klein Hoofdklasse
Door Trudie, 14 december 2010,Op de foto de 8 finalisten. Joep v.d. Ven is vijfde met een algmeen moyenne van 0,883. Erwin v.d. Hoogen is derde met een algemeen moyenne van 0,840.

Foto's van deze Districtsfinale zijn hier te zienKlik afbeelding voor vergroting.


Arbiter examens
Door Trudie, 31 oktober 2010Zaterdag 30 oktober hebben 8 kanditaten uit het district Nijmegen en Oss het districts-arbiter examen afgelegd in de Kaketoe. Het theoriegedeelte was redelijk pittig. Helaas is 1 kandidaat hiervoor niet geslaagd. Voor het praktijkgedeelte 3-banden en Kader mochten we genieten van het geweldige spel door 4 spelers uit onze eigen Kaketoe: Theo Willems, Ruudje Willemsen, Geert Willemsen en Theo Derksen. Bedankt voor jullie medewerking.
 
Eindresultaat:
7 nieuwe districtsarbiters waarvan 1 uit de Kaketoe: Johan van den Hof.
Proficiat en veel telplezier.


Kadercompetitie
Door Theo Derksen, 18 oktober 2010

De kadercompetitie is al weer enkele weken bezig en het team Discus/Kaketoe '80 heeft zich na 4 speelronden bovenin de ranglijst weten te handhaven.
Het team bestaande uit Theo Derksen, Gerard Willemsen, Hans Huttner,Winfried Wullings en reservespelers Jos van Engelenburg en Hein Tromp begon de eerste ontmoeting tegen Liempde met een klinkende overwinning 6-2 , waarin Theo Martin v.d. Tillaart in 3 beurten met een slotserie van 148 het nakijken gaf.
Gerard kon helaas weinig inbrengen tegen Ton Rovers en Hans wist zelfs nog te winnen in hoe is het mogelijk, 32 beurten.
Jos die als invaller zijn 1e wedstrijd kader speelde sinds lange tijd, verraste zijn tegenstander en zeer zeker ons om in 10 beurten zijn 170 caramboles bij elkaar te spelen.
De tweede ronde tegen het Ivoor in Boxtel werd in een naar het leek een oude en koude fabriekshal helaas verloren , Hans was de enige die 2 punten op zijn conto kon bijschrijven.
De 3e wedstrijd tegen Rosmalen kreeg Theo slechts 8 beurten van Dennis Polman en Gerard mocht tegen Alex Ulijn slechts 4 keer naar de tafel door een subtiel gespeelde slotserie van 140 door Alex, alhoewel met een moyenne van 20.50 verliezen geen schande is.
Door een wekelijks steeds sterker spelende Winfried die in 10 beurten won en Hans die in 12 beurten ook de 2 punten pakte werd dit een zwaar verdiend gelijkspel, 4-4
Tussendoor werd er ook nog gespeeld voor de beker tegen de Vriendenkring uit Bergharen en deze wedstrijd werd ook gelijk gespeeld, 4-4
Ook hier de winstpunten voor weer een sterk spelende Winfried en Hein, Theo en Gerard verloren en Gerard zit de laatste wedstrijden schijnbaar in de hoek waar de klappen vallen want ook hier kreeg hij maar 4 beurten tegen een ontketende Henk Bulte.
De 4e ronde tegen Brand in Veenendaal werd met 6-2 gewonnen, winst voor Theo, Hans en Winfried in 10,13 en 12 brt.
Ook hier werd Gerard wederom het kind van de rekening want na een gemiste aquitstoot ging zijn tegenstander Bert Vink er overheen met een serie van 154, na een serie van 28 van Gerard wist hij in de 2e beurt de partij uit te spelen met de resterende 46 caramboles.
Ondanks dat Gerard de laatste 3 partijen slechts 10 beurten in totaal kreeg staat hij naar zijn gevoel niet slecht te spelen en is het een kwestie van tijd voordat de rollen worden omgekeerd.
De eerstvolgende wedstrijd is maandag 18 oktober thuis tegen Carambole/Deco-import.nl uit Rumpt

 
September 2010 tot Juli 2011


Meer meegemaakt:

Augustus 2013 t/m Juli 2014

Augustus 2012 t/m Juli 2013

Augustus 2011 t/m Juli 2012

Augustus 2010 t/m Juli 2011

.Jan. 2010 t/m Augustus 2010GPN December 2012
GPN December 2011
GPN December 2010
GPN December 2009

Heb je nog Kaketoe verhalen, foto's of zelfs filmpjes van vroeger? Laat het even weten aan Trudi of Jan.

  Terug naar boven    

--