Grote Prijs van Nijmegen 2015


Het eindejaars driebandenevenement van Nijmegen was weer een groot succes. Ook bent u voor volgend jaar vast uitgenodigd om (luidruchtig) uw favorieten te komen aanmoedigen. Heel graag tot ziens in de Kaketoe.


GPN 30 december, Halve finale & Finale
Door Trudi & Jan, 31 december 2015
Henk Habraken wint in een zinderende finale van meervoudig winnaar Arie Weijenburg. De avond begon met de halve finale tussen Martien v.d. Spoel en Arie Weijenburg en op de andere tafel Kay de Zwart en Henk Habraken. Voor thuisspeler Martien en voor de jonge Kay dit jaar geen finale, zij verloren beide hun partij in 3 sets zodat de finale van de GPN tussen Henk en Arie al om 20.30 uur kon beginnen. Rondom de finaletafel had iedereen een goed zicht op deze partij, veel publiek en ook veel kijkers via de live-stream. In 5 sets, onder veel oohhs, aaahhhs en aanmoedigingen voor beide spelers werd nieuwkomer Henk Habraken de Kampioen van de GPN 2015.

Voor spelverloop en alle uitslagen ga je naar onze uitslagen pagina

Uitzending 30 december 2015: Vanaf voorwoord en aanvang
Uitzending 30 december 2015: Vanaf Aanvang finale
Uitzending 30 december 2015: Vanaf laatste finale caramboles
Uitzending 30 december 2015: Vanaf loterij trekking
Uitzending 30 december 2015: Vanaf dankwoord & prijsuitreiking

Bekijk de foto's op Flickr: 69 foto's GPN 30dec2015


GPN 29 december, Tweede helft 'laatste 16' & kwartfinale
Door Trudi, 29 december 2015
Een avond vol verrassingen: Meervoudig winnaar van de GPN Dave Christiani werd uitgeschakeld door John Schollink in een 5-setter. Ook de winnaar van 2013 Raymund Swertz haalde het niet, hij verloor van Willy Janssen. Nieuwkomer in de GPN, Henk Habraken won zijn partij in 4 sets van Rudy Gerritsen. En jongeling Kay de Zwart schakelde Jos van Engelenburg uit in 3 sets. De kwartfinale: Willy Janssen die goed voorbereid aan de GPN was begonnen moest in deze partij de winst aan Henk Habraken laten. Voor John Schollink eindigde ook hier zijn deelname door verlies tegen Kay de Zwart. De meeste thuiskijkers is inmiddels opgevallen dat Theo nu ook mogelijke looplijnen kan intekenen ter verduidelijking van zijn commentaar.
Uitzending terugkijken op Kaketoe YouTube kanaal: Uitzending 29 december 2015


28 december, Eerste helft 'laatste 16' & kwartfinale
Door Trudi & Jan, 28 december 2015
Maandag de 28e was de eerste avond van "de laatste 16". Het publiek heeft zeer goede maar ook spannende partijen gezien. Jordy de Kruijf verliest met 3-1 tegen Arie Weijenburg. Jos Bongers verliest met 3-1 tegen Wilco van Wijk, beiden speelden een goede partij, Jos met een A.M. van 1.300 en Wilco met 1.548. Gert-Jan Esvelt was zeer dichtbij om zich te plaatsen voor de kwartfinale, hij verloor met 3-2 van Huub Wilkowski. Helaas voor hem was het A.M. van 1.309 niet genoeg om Huub (1.325) te verslaan. Martien v.d. Spoel wint met een A.M. van 2.478 in een 4-setter tegen Antoon Konings. De meegekomen fans van Antoon hadden op meer gehoopt, aan zijn biljartspel lag het niet, wel aan zijn tegenstander.
Aansluitend de kwartfinale: Martien v.d. Spoel wint overtuigend tegen Huub Wilkowski met 3-0. De andere kwartfinale tussen Arie Weijenburg en Wilco van Wijk werd een geweldig spannende en zeer goede partij. Tot en met de laatste caramboles hebben beide gestreden voor een plaats in de halve finale. Wilco verliest deze zinderende 5-setter met een A.M. van 1.459. Zijn laatste bal zal hem zoals hij het zelf verwoorde: nog wel een slapeloze nacht opleveren.
Uitzending (6 uren) terugkijken op Kaketoe YouTube kanaal: Uitzending 28 december 2015
27 december derde speeldag
Door Trudi & Jan, 27 december 2015
Zondag 27 december zijn de laatste 4 poules gespeeld. Dave Christiani is ongeslagen door naar de volgende ronde. Ook de nieuwkomers Henk Habraken, John Schollink en Jordy de Kruijf zijn door. Terug van weggeweest Arie Weijenburg is ongeslagen door. Wilco van Wijk en Willy Janssen en Kay de Zwart mogen ook de volgende ronde spelen. Theo kon de speciaal voor hem gebouwde 'commentator plek' in gebruik nemen en de vergelijking met het balkon uit de muppetshow
was snel gemaakt.
Middaguitzending terugkijken op YouTube: Vanaf aankondiging en loting.
Middaguitzending terugkijken op YouTube: Vanaf aanvang eerste partijen.
Avonduitzending terugkijken op YouTube: Vanaf aankondiging en loting.
Avonduitzending terugkijken op YouTube: Vanaf aanvang eerste partijen.23 december tweede speeldag
Door Trudi & Jan, 23 december 2015
De tweede speeldag van de Grote Prijs van Nijmegen werd druk bezocht en had een heerlijke gezellige biljartsfeer inclusief broodjes rookworst. Het (computer)technisch team Robert, Hans en Jan was op volle sterkte aanwezig en Micha deed de wedstrijdleiding. Martien v.d. Spoel en Jos van Engelenburg zijn allebei makkelijk geplaatst voor de volgende ronde. Jos Bongers en Antoon Konings moesten meer moeite doen om de volgende ronde te halen. In de laatste partij speelden zij tegen elkaar. De 3e set moest de beslissing brengen. Antoon stond met 14 tegen 5 voor, Jos wist nog tot 13 terug te komen. Set en partijwinst voor Antoon. Hierdoor eindigden 3 spelers in deze poule op 4 partijpunten. De moyennes waren toen doorslaggevend, helaas voor Ruud Willemsen. De dag eindigde met een nogal melig cabaret van Hans H. inclusief een slotlied. Uitgebreide uitslagen op de Schema- en uitslagen pagina's. De 6 uur en 40 minuten durende uitzending is op YouTube terug te kijken. Geen nood, je kunt voor en achteruit 'spoelen'.
De aankondiging en loting start hier. De eerste partijen starten hier.22 december eerste speeldag
Door Jan, 22 december 2015
De eerste speeldag van de Grote Prijs van Nijmegen is een feit. Het publiek was enthousiast over de nieuwe tribuneindeling waardoor er meer mensen dichterbij de speeltafels kunnen zitten. Hans Lammerts verwerkte na iedere partij de standen, waardoor de resultaten direct zichtbaar werden op de Schema- en uitslagen pagina's. Ondanks dat Theo de eerste twee speeldagen nog niet aanwezig is om commentaar te geven, was het aantal kijkers voor de eerste dag een nieuw record. De 6 uur durende uitzending is op YouTube terug te kijken. Geen nood, je kunt voor en achteruit 'spoelen'. De aankondiging en loting start hier . De eerste partijen starten hier .


Nieuwe hoofdtelefoons en tribuneindeling
Door Jan, 13 december 2015
De tafel waarop de ''belangrijkste wedstrijden'' gespeeld gaan worden is dit jaar tafel 3.
Het publiek kan daardoor dichter en aan twee zijdes van de hoofdtafel zitten. Hiervoor is er nu ook een tribune aan de lange zijde geplaatst. De camerapositie is veranderd waardoor nu alle drie de tafels te zien zijn. De belangrijkste tafel staat hierdoor voor de televisiekijker iets verder weg dan vorig jaar maar alles is nog steeds goed te zien en als je de wedstrijden echt goed wil volgen zijn er nu meer zitplaatsen in de Kaketoe dichtbij het biljart. En voor wie het beste van twee werelden wil combineren zijn er nu hoofdtelefoons waarmee je het commentaar van Theo kunt horen terwijl je in de Kaketoe aanwezig bent. Het aantal mogelijk te plaatsen stoelen is in werkelijkheid wat meer dan op de afbeelding. Klik voor een vergoting.


GPN Kwalificatiewedstrijden op 12 december
Door Jan, 12 december 2015
Op 12 december 2015 zijn de tweede en laatste kwalificatiewedstrijden gespeeld. De 3 winnaars: Toine Bongers, Johan Janssen, Ties v.d. Ven. Tegelijk werd er voor in het cafe van een spannende voetwedstrijd genoten. De GPN live-uitzending die 5 uur en 20 minuten duurde is terug te zien op het Kaketoe YouTube kanaal. Uitslagen zijn te bekijken op de nieuwe Schema en uitslagen pagina


GPN Kwalificatiewedstrijden op 10 december
Door Jan, 10 december 2015
Op 10 december 2015 zijn de eerste kwalificatiewedstrijden gespeeld. De 3 winnaars zijn: Robbert Aaldering, Erick Eikhoff en Theo Scholten. Uitslagen zijn te bekijken op de nieuwe Schema en uitslagen pagina. De live-uitzending ging nog niet zoals het moet maar het een en ander aan beeld is bewaard gebleven doordat camera 2 de eerste 3 uren heeft opgenomen. Ga naar de YouTube pagina van de Kaketoe voor de videos.
GPN 2015 Kwalificatiewedstrijden
Donderdag 10 december (vanaf 19.00 uur)
Zaterdag 12 december (vanaf 19.00 uur)

GPN 2015 HOOFDTOERNOOI
vanaf 22 december

Aanvang iedere speeldag om 18.30 uur m.u.v.: Zondag 27 december wanneer er vanaf 12.30 uur gespeeld wordt.

Poulewedstrijden
Dinsdag 22 december (vanaf 18.30 uur)
Woensdag 23 december (vanaf 18.30 uur)
Zondag 27 december (vanaf 12.30 uur)

Eerste helft van Laatste 16 en kwartfinale
Maandag 28 december(vanaf 18.30 uur)
Tweede helft van Laatste 16 en kwartfinale
Dinsdag 29 december(vanaf 18.30 uur)

Halve finale en finale
Woensdag 30 december (vanaf 18.30 uur)


GPN pagina 2019
GPN pagina 2018
GPN pagina 2017
GPN pagina 2016
GPN pagina 2015
GPN pagina 2014
GPN pagina 2013
GPN pagina 2012
GPN pagina 2011
GPN pagina 2010
GPN pagina 2009Winnaar GPN 2015:
Henk HabrakenVideo wandeling door de Kaketoe (1,5 min.)
Theo's 2014 wens gerealiseerd

Meer over looplijnen live ingetekend
Een nieuwe commentator plek

Meer over Theo's balkon

'Making' van posterfoto door Jan & Joep


De poster waarmee de kwalificatiewedstrijden werden aangekondigd