Meegemaakt     Augustus 2015 t/m Juli 2016


NEC Geocaching
Door Riki Samson, 16 juli 2016
Ik zit van de week even gezellig aan een Radlertje in café de Kaketoe, waar ik al jaren biljart. Tijdens wat gebabbel met de eigenaresse (en teamgenote van me) krijg ik het o.a., ook over geocaching. Café de Kaketoe is niet alleen een echt biljartcafé maar het ademt ook helemaal NEC uit, je kunt wel stellen dat de eigenaars en heel veel stamgasten fanatieke NEC aanhangers zijn en geen thuiswedstrijd overslaan. Maar goed, we hadden het dus over geocaching en ik legde uit wat het was, liet ook zien dat je via c:geo kon kijken wat er in de buurt aan caches te vinden was. En verhip, laat nou op een kleine kilometer afstand deze NEC cache liggen! Dus ik kijk naar de listing en toen bleek het een cryptogram te zijn! Nou...met een bar vol NEC aanhangers kon ik die wel eens snel opgelost krijgen, zonder te Googlen! En jawel, met hun enthousiaste hulp was dit varkentje zo gewassen, in no time had ik alle antwoorden op papier staan, geweldig! Nadat ik de laatste logger nog even om wat hulp had gevraagd kreeg ik uiteindelijk dan de checker op groen, yessss! En vandaag reed ik naar GZ en vond al vrij snel de cache, mede dankzij de hint. Bedankt Co voor deze leuke originele cache, het oplossen heeft mij en een aantal NEC Fans een erg gezellig en fanatiek uurtje opgeleverd! Hartelijke groet, Eikir
Tekst als afbeelding, zoals ontvangen


Winnaars van het 1e driebanden SUP-toernooi
Door Trudi, 2 juli 2016
Jan Bilo, Ton v.d. Linden, Peter v.d. Ven en Joep v.d. Veer. Na 5 spannende, gezellige en soms fanatieke speelavonden heeft dit Caramba 2 team terecht de wisselbokaal gewonnen.


SUP-toernooi Uitslagen van de 4e speelronde(donderdag 23 juni)
SUP-toernooi Uitslagen van de 3e speelronde(Donderdag 16 juni)
Uitslagen van de 2e avond(9 juni) van het SUP-toernooi
Uitslagen van de 1e avond van het SUP-toernooi


Moluks biljartweekend
Door Trudi, 26 juni 2016
Een leuk Moluks biljartweekend met teams uit het hele land. Met jeugdtalent Xavier in het winnende team. Tot volgend jaar.


Winnaars van het 1e libre OEF-toernooi
Door Trudi, 23 juni 2016
Marco en Anja Jansen, Hans Lammerts en Jeannette Riemslag. Na 3 leuke speelavonden en tot het laatst spannend heeft dit Kaketoe 4 team terecht gewonnen. Het team Kaketoe 3 van Mark Vollaard, Jan Duynhoven en Chris van Oeffelt heeft de laatste avond niet kunnen winnen van Kaketoe 4, daardoor eindigden zij op een toch wel mooie 2e plaats. Volgend jaar weer een OEF-toernooi maar dan met nog meer teams.


Raoul Hulzink van B.V. Kaketoe'80 geslaagd voor het diploma Arbiter 1
Door Trudi, 20 juni 2016
Na 6 cursusdagen onder leiding van Johan Beaard volgde op zaterdag 11 juni het examen Arbiter-1 in Sportfoyer De Hazelaar te Rosmalen. Door examinator Peter Boers werd eerst het theorie-examen afgenomen. Raoul had bijna alle vragen goed beantwoord en kon daardoor door naar het praktijk examen. Het arbitreren van de spelsoort libre en 3-banden werd door de examinator beoordeeld, ook hiervoor is Raoul geslaagd. Van harte proficiat en heel veel succes met de vervolgcursus tot district arbiter.


Maluku toernooi C2
Door Trudi, 19 juni 2016
Weer een geslaagd weekend Maluku toernooi C2 en afsluitende barbecue. Met teams uit heel Nederland.


Pub-Quiz 4 juni 2016
Door Jan, 6 juni 2016
Ook de Zomer Pub-Quiz zat bijna vol. Vanwege het succes en om toch zoveel mogelijk mensen mee te kunnen laten doen, mogen de teams voortaan uit maximaal 6 mensen bestaan. Dit was 5. Het was nogal warm waardoor het terras zich steeds helemaal vulde tijdens de pauzes. Even de hersenen verkoelen. Reuze gezellig en helemaal geslaagd. ''The Losers'' waren de winnaars en op de tweede plaats eindigde ''de Blatters'' met slechts 1 punt verschil.


Finaledag Koppeltoernooi een groot succes
Door Trudi, 23 mei 2016
Kampioen het team TeBe (Walrecht en Teeky). Met 1 carambole tekort werden Laurel+Hardy (Micha en Martien)2e. Gedeelde 3e plaats: Koekoek (Peter Visser en Henk Janssen) en de Rukkers (Nico Mortier en Eric Eikhof).

Video van donderdag
Video van vrijdag
Video van zondag (finales)


Een mooi weekend voor biljartvereniging B.V. Kaketoe'80
Door Trudi, 5 april 2016
Bert Vorstenbosch (B.V. Kaketoe'80) kampioen 3-banden klein 3e klas. Cees Selten een goede 2e plaats. Proficiat en veel succes tijdens het gewestelijk kampioenschap.Pub-Quiz 27 februari 2016
Door Trudi
Winnaars van de Pubquiz het team The Six Sense: Huub Hofs, Hans Lammerts, Leon en Saskia Straatman, George Supusepa en natuurlijk benjamin Yozgat. Proficiat. Met 17 teams, soms pittige soms heeeeeel makkelijke vragen door quizmaster Rob Voeten, een gezellige pubquiz. Leuk dat jullie er waren. Tot de volgende keer.
Klik hier voor 56 foto's op Flickr


GPN 30 december, Halve finale & Finale
Door Trudi & Jan, 31 december 2015
Henk Habraken wint in een zinderende finale van meervoudig winnaar Arie Weijenburg. De avond begon met de halve finale tussen Martien v.d. Spoel en Arie Weijenburg en op de andere tafel Kay de Zwart en Henk Habraken. Voor thuisspeler Martien en voor de jonge Kay dit jaar geen finale, zij verloren beide hun partij in 3 sets zodat de finale van de GPN tussen Henk en Arie al om 20.30 uur kon beginnen. Rondom de finaletafel had iedereen een goed zicht op deze partij, veel publiek en ook veel kijkers via de live-stream. In 5 sets, onder veel oooohhhs, aaaaaahhhhhs en aanmoedigingen voor beide spelers werd nieuwkomer Henk Habraken de Kampioen van de GPN 2015.

Voor spelverloop en alle uitslagen ga je naar onze uitslagen pagina

Uitzending 30 december 2015: Vanaf voorwoord en aanvang
Uitzending 30 december 2015: Vanaf Aanvang finale
Uitzending 30 december 2015: Vanaf laatste finale caramboles
Uitzending 30 december 2015: Vanaf loterij trekking
Uitzending 30 december 2015: Vanaf dankwoord & prijsuitreiking

Bekijk de foto's op Flickr: 69 foto's GPN 30dec2015


GPN 29 december, Tweede helft 'laatste 16' & kwartfinale
Door Trudi, 29 december 2015
Een avond vol verrassingen: Meervoudig winnaar van de GPN Dave Christiani werd uitgeschakeld door John Schollink in een 5-setter. Ook de winnaar van 2013 Raymund Swertz haalde het niet, hij verloor van Willy Janssen. Nieuwkomer in de GPN, Henk Habraken won zijn partij in 4 sets van Rudy Gerritsen. En jongeling Kay de Zwart schakelde Jos van Engelenburg uit in 3 sets. De kwartfinale: Willy Janssen die goed voorbereid aan de GPN was begonnen moest in deze partij de winst aan Henk Habraken laten. Voor John Schollink eindigde ook hier zijn deelname door verlies tegen Kay de Zwart. De meeste thuiskijkers is inmiddels opgevallen dat Theo nu ook mogelijke looplijnen kan intekenen ter verduidelijking van zijn commentaar.
Uitzending terugkijken op Kaketoe YouTube kanaal: Uitzending 29 december 2015


GPN 28 december, Eerste helft 'laatste 16' & kwartfinale
Door Trudi & Jan, 28 december 2015
Maandag de 28e was de eerste avond van "de laatste 16". Het publiek heeft zeer goede maar ook spannende partijen gezien. Jordy de Kruijf verliest met 3-1 tegen Arie Weijenburg. Jos Bongers verliest met 3-1 tegen Wilco van Wijk, beiden speelden een goede partij, Jos met een A.M. van 1.300 en Wilco met 1.548. Gert-Jan Esvelt was zeer dichtbij om zich te plaatsen voor de kwartfinale, hij verloor met 3-2 van Huub Wilkowski. Helaas voor hem was het A.M. van 1.309 niet genoeg om Huub (1.325) te verslaan. Martien v.d. Spoel wint met een A.M. van 2.478 in een 4-setter tegen Antoon Konings. De meegekomen fans van Antoon hadden op meer gehoopt, aan zijn biljartspel lag het niet, wel aan zijn tegenstander.
Aansluitend de kwartfinale: Martien v.d. Spoel wint overtuigend tegen Huub Wilkowski met 3-0. De andere kwartfinale tussen Arie Weijenburg en Wilco van Wijk werd een geweldig spannende en zeer goede partij. Tot en met de laatste caramboles hebben beide gestreden voor een plaats in de halve finale. Wilco verliest deze zinderende 5-setter met een A.M. van 1.459. Zijn laatste bal zal hem zoals hij het zelf verwoorde: nog wel een slapeloze nacht opleveren.
Uitzending (6 uren) terugkijken op Kaketoe YouTube kanaal: Uitzending 28 december 2015
GPN 27 december derde speeldag
Door Trudi & Jan, 27 december 2015
Zondag 27 december zijn de laatste 4 poules gespeeld. Dave Christiani is ongeslagen door naar de volgende ronde. Ook de nieuwkomers Henk Habraken, John Schollink en Jordy de Kruijf zijn door. Terug van weggeweest Arie Weijenburg is ongeslagen door. Wilco van Wijk en Willy Janssen en Kay de Zwart mogen ook de volgende ronde spelen. Theo kon de speciaal voor hem gebouwde 'commentator plek' in gebruik nemen en de vergelijking met het balkon uit de muppetshow was snel gemaakt.
Middaguitzending terugkijken op YouTube: Vanaf aankondiging en loting.
Middaguitzending terugkijken op YouTube: Vanaf aanvang eerste partijen.
Avonduitzending terugkijken op YouTube: Vanaf aankondiging en loting.
Avonduitzending terugkijken op YouTube: Vanaf aanvang eerste partijen.GPN 23 december tweede speeldag
Door Trudi & Jan, 23 december 2015
De tweede speeldag van de Grote Prijs van Nijmegen werd druk bezocht en had een heerlijke gezellige biljartsfeer inclusief broodjes rookworst. Het (computer)technisch team Robert, Hans en Jan was op volle sterkte aanwezig en Micha deed de wedstrijdleiding. Martien v.d. Spoel en Jos van Engelenburg zijn allebei makkelijk geplaatst voor de volgende ronde. Jos Bongers en Antoon Konings moesten meer moeite doen om de volgende ronde te halen. In de laatste partij speelden zij tegen elkaar. De 3e set moest de beslissing brengen. Antoon stond met 14 tegen 5 voor, Jos wist nog tot 13 terug te komen. Set en partijwinst voor Antoon. Hierdoor eindigden 3 spelers in deze poule op 4 partijpunten. De moyennes waren toen doorslaggevend, helaas voor Ruud Willemsen. De dag eindigde met een nogal melig cabaret van Hans H. inclusief een slotlied. Uitgebreide uitslagen op de Schema- en uitslagen pagina's. De 6 uur en 40 minuten durende uitzending is op YouTube terug te kijken. Geen nood, je kunt voor en achteruit 'spoelen'. De aankondiging en loting start hier. De eerste partij start hier.GPN 22 december eerste speeldag
Door Jan, 22 december 2015
De eerste speeldag van de Grote Prijs van Nijmegen is een feit. Het publiek was enthousiast over de nieuwe tribuneindeling waardoor er meer mensen dichterbij de speeltafels kunnen zitten. Hans Lammerts verwerkte na iedere partij de standen, waardoor de resultaten direct zichtbaar werden op de Schema- en uitslagen pagina's. Ondanks dat Theo de eerste twee speeldagen nog niet aanwezig is om commentaar te geven, was het aantal kijkers voor de eerste dag een nieuw record. De 6 uur durende uitzending is op YouTube terug te kijken. Geen nood, je kunt voor en achteruit 'spoelen'. De aankondiging en loting start hier . De eerste partijen starten hier .


GPN Kwalificatiewedstrijden op 12 december
Door Jan, 12 december 2015
Op 12 december 2015 zijn de tweede en laatste kwalificatiewedstrijden gespeeld. De 3 winnaars: Toine Bongers, Johan Janssen, Ties v.d. Ven. Tegelijk werd er voor in het cafe van een spannende voetwedstrijd genoten. De GPN live-uitzending die 5 uur en 20 minuten duurde is terug te zien op het Kaketoe YouTube kanaal. Uitslagen zijn te bekijken op de nieuwe Schema en uitslagen pagina


GPN Kwalificatiewedstrijden 10 december
Door Jan, 11 december 2015
Op 10 december 2015 zijn de eerste kwalificatiewedstrijden gespeeld. De 3 winnaars: Robbert Aaldering, Erick Eikhoff en Theo ScholtenDe live-uitzending test ging nog niet zoals het moet maar het een en ander aan beeld is bewaard gebleven doordat camera 2 de eerste 3 uren heeft opgenomen. Uitslagen zijn te bekijken op de nieuwe Schema en uitslagen pagina. Ga naar de YouTube pagina van de Kaketoe voor de videos.


Pub-Quiz 21 november recordaantal deelnemers
Door Jan, 23 november 2015
Ondanks dat er enkele vaste teams niet bij konden zijn, deed er een recordaantal van 16 teams mee met in totaal 75 deelnemers. Wederom een hele gezellige sfeer, hapjes en deze keer voor iedereen een sinterklaaskadootje. Nieuwkomer team 'VWHG' werd laatste. Team 'Mengelmoez' eindige op de derde en team 'Alzheimer Express' op de tweede plaats. Team 'The Generations' werd voor de tweede achtervolgende keer eerste. Deze keer zelfs zonder met z'n vieren. Initatief, organisatie, vragen en presentatie door Rob Voeten. Geluid, licht, decor en foto's door Jan Valk. 42 foto's op Flickr

Kaketoe Pub-Quiz heeft tegenwoordig haar eigen pagina.


NooN live in de Kaketoe groot succes
Door Jan, 27 oktober 2015
De band NooN speelde afgelopen zaterdag in de Kaketoe drie flinke sets en nog een toegift. Piano, contrabas, gitaar, cajinto en 4 stemmen zorgde voor mooie 100% live achtergrond luistermuziek. Al na de eerste set was iedereen enthousiast en daarna werd de sfeer alleen nog maar beter en beter. De avond vloog voorbij en het publiek wilde het liefst dat er nog uren doorgespeeld zou worden. In de pauzes werden filmpjes van oud nijmegen goed bekeken en de hele avond lagen er fotoboeken over nijmegen ter inzage op de stamtafel. Kortom wederom een zeer geslaagde Kaketoe avond.
Noon boeken kan via Drietraps Entertainment of vraag Jan in de kaketoe.


Poster door Rob Voeten.                 Decor, licht, geluid, foto's en video door Jan Valk.


10 over Rood gewonnen door Hans Lammerts
Door Jan, 21 oktober 2015
Aan het wederom door Chris van Oeffelt goed georganiseerde 10 over Rood toernooi deden deze keer meer dan 20 spelers mee. Ook mensen die het hele jaar niet biljarten, pakte voor de gezellige gelegenheid een keu uit het rek. Vanzelfsprekend hielpen conculega's elkaar luidkeels als er weer eens bijna met de verkeerde, en soms zelfs rode, bal gestoten dreigde te worden. Melige gezelligheid en toch proberen te winnen, gingen prima samen. Winnaar van de gigantische bokaal: Hans Lammerts
Alle foto's hier te bekijken


Ankerkader 57/2
Door Trudi, 27 september 2015
Sven Nabuurs, Theo Derksen en Jan van Dongen gepromoveerd naar de Hoofdklasse Ankerkader 57/2. Een geweldige prestatie in biljartcentrum de Kaketoe.


Grote Prijs van Nijmegen
Door Jan, 25 september 2015
Gisteravond weer een ruim 2,5 uur durende vergadering van het GPN organisatieteam. Van sponsering tot spelveranderingen en van Live uitzending tot arbiterkleding. Vele onderwerpen met hun actiepunten werden behandeld om tot een nog mooiere Grote Prijs van Nijmegen in december te komen.


De Lingewaardcup, een prachtig toernooi
Door Yoep van de Ven, 9 augustus 2015
Arme Ties! Hij wist de derde ronde van de Lingewaardcup niet te bereiken, en was veroordeeld om net als de meeste Kaketoespelers twee lang te gruwelen hoe Nederland er af gepoetst werd tegen Turkije. Dat was voor Theo en Joep wel even anders. Zij speelden een mooie finaledag, en konden als toeschouwers van de echte finale nog net het gemopper van de oranjesupporters horen.
Maar een prachtige dag was het. Het toernooi in De Kuul begint met 96 deelnemers, en speelt zich af op vier tafels. Er zijn veel kijkers, en er hangt een goede sfeer. Wie twee voorronden overleeft, bereikt de finaledag. Theo en Joep sneuvelden in de halve finale, Theo derde en Joep vierde. Zonder daar trouwens om te spelen. Gelukkig was het prijzengeld omgewisseld. Theo de grootste beker, en Joep het meeste geld.
Nog een tip voor hen die de uitslag van aanstaande zaterdag vrezen. Ga lekker biljarten, altijd plezier!


Beelden Kaketoe wateroverlast op SBS6
Door Jan, 1 september 2015

Is het niet met biljarten dan toch met water: SBS6 Hart van Nederland heeft enkele seconden beeld gebruikt van de Kaketoe noodweer lekkage. Rik heeft ook zijn ''moment of fame'' want je hoort een kreet van hem op de achtergrond. Fragment uit SBS uitzending.
Gehele SBS uitzending.

Gehele Kaketoe wateroverlast video.


Clubdag B.V. Kaketoe'80
Door Trudi, 31 augustus 2015

Het clubkampioenschap van biljartvereniging Kaketoe 80, op de gloednieuwe lakens, was een geslaagde en goed bezette middag ondanks de tropische temperaturen binnen en buiten. Natuurlijk waren er frikadellen gecombineerd met soep van onze eigen topkok. Anja Jansen werd kampioen Libre en Johan van het Hof werd kampioen 3-banden. Behalve de wisselbeker kregen onze winnaars ook ieder een ''uniek'' kunstwerk van een heuse Kaketoe uitgereikt.


Noodweer treft ook Kaketoe
Door Jan Valk, 31 augustus 2015

Het platte dak kon de heftige regen niet verwerken en via lampen en randen stroomde het water naar binnen. Binnen-regen-video


Eindfeest medewerkers Hazekamp Bouwdorp
Door Jan Valk, 30 augustus 2015

Eindfeest medewerkers Hazekamp Bouwdorp was weer een succes. Er werd gezongen, gedanst en gekletst tot in de late uurtjes en iedereen ging met de welbekende zak popcorn naar huis. Korte videoimpressie (1:38min)Caramba's eerste Rutten Cup
Door Jan Valk, 23 augustus 2015

De eerste Rutten Cup van biljartvereniging Caramba is een feit. Competitie in combinatie met gezelligheid, drinken en lekker eten is geheel in de stijl van Sjaak en hiermee deed dit clubkampioenschap haar naam eer aan. De prijs werd uitgereikt door Marian Rutten en was behalve een mooie beker ook een lekkere fles Vieux met een speciaal Rutten Cup etiket. Deze toegevoegde verrassing kwam van Marian en paste helemaal bij de sfeer. Sjaak dronk altijd graag een glaasje Vieux tijdens het biljarten. Behalve genieten van de door Kaketoe's privé kok zeer goed verzorgde rijsttafel, werd er ook fanatiek gestreden. Van tevoren zei Yoep nog dat hij graag een bordje extra wilde opscheppen maar dit niet kon doen omdat hij nog moest spelen. Deze opoffering zorgde er mede voor dat ondanks zijn matige start, Yoep uiteindelijk een overweldigende finale speelde en zich de eerste winnaar van de Rutten Cup mag noemen. Wim Kluts werd eervol tweede en Joop en Jan haalde respectievelijk de derde en vierde plaats. Een zeer geslaagde dag. Van de halve finales, finale en prijsuitreiking zijn foto's en video gemaakt.
Video (halve finales, finale en prijsuitreiking)
31 foto's (halve finales, finale en prijsuitreiking)
31 foto's pakket in max kwaliteit LET OP: Beschikbaar tot 30 augustus


12' Pubquiz - De slimste mens in De Kaketoe
Door Paul van der Haar, 16 augustus 2015

Team Haviksoog werd met 124 punten winnaar van de 12de Pubquiz in De Kaketoe. Zaterdag 15 augustus streden 13 teams om die eerste plek. Hoewel, het gezelligste en meest luidruchtige team Maas & Waal was zeer vereerd met hun laatste plaats en de poedelprijs: een fraai Boeddhabeeldje. In De Kaketoe kent een pubquiz winnaars noch verliezers. Dus niemand ging met lege handen naar huis.
De leukste & leerzaamste mens was onbetwist weer quizmaster Rob Voeten, met aan zijn rechterhand de "altijd omkoopbare" grensrechter Richard. Geluidsfragmenten (cabaret, muziek) en plaatjes van films leverden al met al een boeiende quiz op, bestaande uit 8 themarondes van elk 10 vragen.
Leuk en leerzaam, maar soms irritant lastig! De munteenheid in Zambia, in Koeweit of Columbia? Alsof ik daar dagelijks boodschappen doe... (thema Munten). Filmbeelden waarin gezichten, hoofden en soms hele lichamen waren weggeretoucheerd, zodat je verdorie van Halle Berry (nee, niet Berrie...) uit de James Bond-film "Die another Day" slechts haar feloranje bikini zag. Of van de "Coneheads" niet eens hun puntige hoofden... Moeilijk! Om over de scheikundige samenstelling van een volledig gebit maar te zwijgen! Iets met "molaren". Ik dacht eerder in de richting van whisky... Weer geen punten.
''Ex aequo'' — als een echte onderwijzer legde Rob geduldig uit dat het ''op gelijke hoogte'' betekent — eindigden op de tweede plaats Team Betneuzen en Team Zonder hond, elk met 118 punten. En niemand ging zoals gezegd met lege handen naar huis. Zodat ik nu dit stukkie zit in te kloppen omgeven door drie gigantische ballonnen met een omvang van maar liefst 3 meter, in de kleuren rood, oranje, groen. Zodat zelfs op een katerige en regenachtige zondagmiddag het leven toch een feest blijft!
Paul van der Haar (team The Beitels)


De pubquiz van afgelopen zaterdag werd zo druk bezocht dat het even passen en meten was om iedereen een goede plek te geven. Buiten regende het pijpestelen en binnen was het weer oergezellig. Het lukt Rob telkens om een vragenpakket te maken dat leuk is voor jong tot oud en dat kwam goed uit want de deelnemers waren tussen de 18 en 80 jaar oud. 68 foto's zijn hier te bekijken.Terug naar boven

De Geschiedenis van de Kaketoe begint in 1925. In deze rubriek verhalen, kranteberichten, foto's en meer.


Meegemaakt pagina's:
Augustus 2020 t/m April 2022
Augustus 2019 t/m Juli 2020
Augustus 2018 t/m Juli 2019
Augustus 2017 t/m Juli 2018
Augustus 2016 t/m Juli 2017
Augustus 2015 t/m Juli 2016
Augustus 2014 t/m Juli 2015
Augustus 2013 t/m Juli 2014
Augustus 2012 t/m Juli 2013
Augustus 2011 t/m Juli 2012
Augustus 2010 t/m Juli 2011
Januari  2010 t/m Juli 2010


Grote Prijs van Nijmegen:
GPN pagina 2019
GPN pagina 2018
GPN pagina 2017
GPN pagina 2016
GPN pagina 2015
GPN pagina 2014
GPN pagina 2013
GPN pagina 2012
GPN pagina 2011
GPN pagina 2010
GPN pagina 2009


Koppeltoernooi:
Koppeltoernooi 2019
Koppeltoernooi 2018
 
  Biljartspel

Virtueel "oefenen"
 
  Ring-Biljart

Oud hollands spel?
Lees meer


Hoofdsponsoren